Rabu, 11 Mei 2011

Induk Baru Ayam Kampung Dimasukkan Untuk Stok Akan Datang


Baru-baru ini saya telah mengalami satu pengalaman yang agak mengerikan apabila kawasan ternakan ayam kampung saya telah dilanda penyakit yang menyebabkan hampir 95% kematian.Dengan berkat kesungguhan saya dan minat terhadap ayam kampung ini,saya tetap meneruskan usaha saya untuk meneruskan usaha bagi mengekalkan stok atau permintaan daging ayam kampung asli secara berterusan.Saya terus mencari dan mencari benih ayam kampung asli dengan kuantiti yang banyak.Berkat kesungguhan untuk menternak ayam, Allah swt telah membuka jalan dengan menemukan seorang kenalan yang sudi memberikan saya induk ayam kampung asli.Semoga perkara-perkara yang berlaku menjadi pengajaran pada saya untuk terus bangun dan bertindak dengan pantas untuk jadi orang yang hebat. :-) See more

7 ulasan:

  1. ayam sakit tu nak makan tak???
    kalau nak makan @ minum try bagi air bawang putih...
    try2 le

    BalasPadam
  2. ok juga tu bg tips tradisional.Akan diguna pakai.bg saya pula klu dah terkena ND ni,mmg xde harapan lg lah...kdg2 x smpi 1/2 hari ayam dah menggelupur macam kena sembelih.Cuma nak mengelakkan terkena seperti ini berulang kembali,kena buat langkah-langkah pencegahan lebih awal mengikut teknik moden.

    BalasPadam
  3. salam bro...name aku sid aku bermint gak dlm bidang pertenakan nie tp xthu la nk mula dri mne...kalu ko blh tunjuk cre nye blh ke???memohon tunjuk ajar

    BalasPadam
  4. Untuk mendapat rujukan lebih lanjut sila pergi ke link -
    http://www.lamanokocha.com/contact/
    http://www.lamanokocha.com/about/

    BalasPadam
  5. Iklankan produk anda di e-Marketplace Halal kami yang dikunjungi pembeli² dari seluruh dunia. Sebarkan tawaran produk anda secara PERCUMA di http://www.daganghalal.com & klik pada Market > Post Selling Offer.

    BalasPadam
  6. Salam, Try bagi ubat selsema kita http://ayam--siam.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. Salam..jika berminat utk menternak lobster redclaw air tawar layari http://redclawlobster.blogspot.com

    BalasPadam

Loading...